torsdag 15 juli 2010

När kan jag byta mopedförsäkring?

En trygghetsförsäkring tecknar man utan att överdriva alltid för en säsong eller år. Dessutom hör det till vanligheten att man säga upp försäkringen på årsförfallodagen. Det är inte komplicerat att byta en försäkring annars. Ring ditt bank ett tag innan årsdagen faller in och teckna en ny tjänst som sedan kommer i kraft dagen då den andra slutar att gälla.

Oftast kan man dessutom säga upp försäkringen när man har den. Ibland får man då även återbetalt en bit av premiebeloppet. T.ex vid kommers av mopeden. Trafikförsäkringen ingår alltid. Den kan du även endast teckna men skyddar då skador som du orsakar på andra i trafiken. Vill du ha en försäkring som täcker skador på din moped krävs en så kallad helförsäkring

Mopedförsäkring

Visst du kan spara mycket pengar på att välja en billig mopedförsäkring istället för den som kostar lite mer. Men allmänt bör du tänka på att visa logik i körandet för att undvika olyckor helt enkelt. Du får då punga ut för ett skadestånd och det är på en saftig summa i självrisk. Det beror på banken och vad som händer.

Vi tipsar dig även rejält att inte trimma scootern. Det är kul, men ökar risken för olyckor. Samt skulle en olycka vara framme så får du ingenting på försäkringen ifall den är olagligt ändrad, dvs trimmad. Därmed får du stå för kostnaden helt själv och din mopedförsäkring täcker faktiskt inget. Så se till att ta hand om dig dig i trafiken och jämför diverse bolags priser och vilkor innan tecknande.